Motokuryelere P1 yetki belgesi zorunluluğu… Motokurye yetki belgesi nasıl alınır?

Motokuryelere P1 Yetki Belgesi Zorunluluğu Getirildi

Yönetmelikle motokuryelere ilişkin önemli düzenlemeler yapıldı. Uraloğlu, bu düzenlemelerin sektörde daha kaliteli hizmet sunulmasına olanak tanıyacağını belirtti.

Artık motokuryeler, “P1 yetki belgesi” almaları zorunlu hale geldi. Bu kapsamda en fazla 3 araçla hizmet veren motokuryelere %85 indirim uygulanacak. İlk 6 ay içinde yetki belgesi alan motokuryeler ise %95 indirimden faydalanabilecekler. Ayrıca, kuryeler yetki belgesini e-Devlet portalı üzerinden de yüzde 5’e varan indirimlerle temin edebilecekler.

Belgeler Artık E-Devlet Üzerinden Alınabilecek

Uraloğlu, yetki belgesine eklenecek araçlara ilişkin şartların belirlendiğini vurguladı. Ayrıca, uzun vadeli veya finansal kiralama ile temin edilen taşıtların da motokuryeler tarafından kullanılmasına izin veriliyor. Kurye işletmecileri, 15 yaşına kadar olan araçları ilk 6 ay içinde yetki belgelerine kaydedebilecekler. Kurye işletmeciliği yapanların, şoförler dışındaki teslimatı gerçekleştiren kuryeler için “Kurye Faaliyet Belgesi” alma zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca, kurye işletmecilerine, mesleki yeterlilik belgelerini (SRC-Motokurye SRC–Kurye Faaliyet Belgesi) bir yıl içinde almasına olanak sağlanmıştır.

Taşıma Süresi Taahhüdü Yasaklandı

Uraloğlu, şirketlere, istihdam ettikleri her kuryeyi Bakanlığa bildirme zorunluluğunun getirildiğini vurguladı. Kuryelerin belirli suçlardan mahkumiyetinin olmaması da artık zorunlu hale gelmiştir.

Hizmet alan ve verenlerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurye işletmeciliği faaliyetlerinde çeşitli düzenlemeler yapıldığını belirten Uraloğlu, artık teslim işlemi yapılamayan adreslere kurye gönderisi yapılamayacak ve taşıma süresi taahhüdünde bulunulması da yasaklanmıştır. Teslim edilemeyen kurye gönderilerinin aynı süre içinde göndericiye iade edilmesi zorunlu tutulmaktadır. Alıcının talebi ve kabulü durumunda, kurye gönderisi teslim sırasında kontrol edilebilecektir. Hizmet olarak, teslimat saat aralıkları, teması olmayan teslimatlar veya üçüncü şahıslara teslimat gibi seçenekler sunulabilecektir. Ayrıca, bozulabilir gıdaların taşınması durumunda gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale getirilmiştir.

İşletmelerin çalışan kuryelere koruyucu ekipman temin etme zorunluluğu getirildi. Kuryelerin giydikleri reflektif yeleklerin üzerinde “KURYE” ibaresi ve firmaların U-Net numaralarının bulunması gerekmektedir. Ayrıca, satışı, gönderimi ve ticareti yasaklanmış olan eşyalar taşınmayacaktır.

Related Posts

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Cuma namazı saat kaçta kılınacak 9 Mayıs 2025 | ?Diyanet cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu! Cuma namazı kaçta kılınacak, ne kadar sürer? Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır?

Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın namaz vakitleri ekranından 9 Mayıs cuma namazı saati yayınlandı. 81 ilde bu hafta ‘Vakıf: Yaratan’a Hürmet, Yaratılana Merhamet’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından cuma namazı öğle ezanı ile kılınacak. Yaşadıkları illerde cuma namazı için saf tutacak olan vatandaşlar, cuma namazı nasıl kılınır, cuma namazı kaç rekat? sorularına yanıt aramaya başladı. Ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve misafir olmayan Müslüman erkeklere farz kılınan cuma namazı, öğle ezanı ile kılınıyor. Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli ve tüm illerin 9 Mayıs 2025 cuma namazı saatini hurriyet.com.tr ile görüntüleyebilirsiniz… Peki, cuma namazı kaçta başlayacak, ne kadar sürer? Cuma namazı saati kaçta? İşte, Diyanet ile 9 Mayıs 2025 cuma namazı vakitleri ve

HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

HMGS sonuçları için adayların bekleyişi sürüyor. Adalet Bakanlığı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, 27 Nisan’da gerçekleştirildi. 17 il ve 18 sınav merkezinde düzenlenen sınavda adaylara 120 sorudan oluşan test yöneltildi ve 155 dakika cevaplama süresi tanındı. Değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından HMGS sonuçları erişime açılacak. ÖSYM sınav sonuç tarihini de paylaştı. Peki HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar…

Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dünyada eğitim artık dönüştü. Yani okullarda çocuklarımıza teorik olarak, ‘NASA’ya nasıl sunum hazırlarız’ı kitaptan öğretmek yerine, çocuklarımızın uygulamalı bir biçimde yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz” dedi.

Ulusal Staj Programı ne zaman açıklanacak? 2025 Ulusal Staj Programı (UPS) sonuçları açıklandı mı?

2025 Ulusal Staj Programı ne zaman açıklanacak, sorusu Mayıs ayının gelmesiyle beraber adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Bu seneki başvuruları 23 Aralık 2024- 10 Mart 2025 tarihlerinde gerçekleşen UPS yani Ulusal Staj Programı değerlemeler sonucunda adayların mesleki/akademik, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları belirlenmekte ve adaylar kimlik bilgileri gizlenerek stajyer havuzuna aktarılıyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, belge ve kontrol değerlendirme aşamalarının devam ettiği bildirildi. Peki, Ulusal Staj Programı sonuçları açıklandı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

AGS başvuruları başladı mı? AGS başvurusu nasıl yapılır, AGS ücreti ne kadar?

AGS başvuru tarihleri ÖSYM sınav takvimi ile belli oldu. Peki, AGS başvuruları başladı mı? AGS başvurusu nasıl yapılır, AGS ücreti ne kadar?