Diyarbakır’ın yanı sıra Urfa, Şırnak, Batman, Mardin, Bitlis, Hakkari ve Siirt gibi bölge illerinden hastaların geldiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki eksiklikler gündem olmaya devam ediyor.
Amida Haber’den Hozan Adar’ın haberine göre; Diyarbakır’daki hastanede MR ve holter için, sıra bulmak için günlerce beklemek gerekiyor.
Diyarbakır’da tansiyon şikayeti ile hastaneye giden Mehmet Zeki Özer, hastanenin dahiliye doktoruna başvurdu. Dahiliye doktoru sorunun tespiti için hastaya holter cihazı takılmasını istedi. İlgili birime giden Özer’e holter cihazının takılması için 3 Mart 2025 tarihine gün verildi. Özer’e MR için ise 3 ay sonrasına randevu verildi.
‘HASTANEDE SADECE 10 HOLTER CİHAZI VAR’
Yaşadığı sorunu Amida anlatan Özer, “Bir süredir tansiyon ve baş ağrısı şikayetim vardı. Bunun tespiti için Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki dahiliye doktoruna gidip muayene oldum. Tansiyonla ilgili durumun belirlenmesi için holter takmam gerektiği söylendi. 3 Mart tarihine gün verildi. Hastanede sadece 10 holter cihazının olduğu söylendi. Doktor MR da istemişti. MR’ı gündüz yapmam halinde 3 ay sonrasına, gece yapmam durumunda ise 24 Şubat tarihine gün verildi. Bir yandan sağlıkta devrim yapıldı deniliyor bir yandan vatandaşa aylar sonrasına gün veriliyor” dedi.
Holter cihazı nedir?
Holter cihazı genellikle 24 ila 48 saat arası bir süre boyunca bu şekilde takılı kalır. Takılı kaldığı sürede cihazın zarar görmesini önleyecek şekilde günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Holter cihazı çıkarıldığında elektrotlar ve cihaz temizlenir, sonrasında doktorunuzun belirttiği zamanda geri verilir.
(ALINTI)
More Stories
Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya’da okullar tatil edildi
Manisa’da hafriyat yönetiminde yeni dönem
YÖK: TR-YÖS, 60 ülkede 88 merkezde yapılacak