Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta İdrar Yapmak Sağlığa Zararlı! Uzmanlar Uyarıyor

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılara göre, duşta idrar yapmanın sağlığımıza birçok zararı olabilir. Dr. Irwin, suyun akış sesinin mesanenin idrar yapma sinyali almasına neden olabileceğini belirtiyor. Bu alışkanlık uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak çeşitli mesane sorunlarına yol açabilir.

Özellikle kadınlar, ayakta idrar yapmanın pelvik taban kaslarını baskıladığını ve mesanenin tamamen boşalmamasına neden olduğunu belirtiyor. Bu durumun uzun vadede idrar yolu enfeksiyonlarına ve böbrek fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine yol açabileceği ifade ediliyor.

Mesanede kalan idrar, bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam oluşturabilir ve bu da ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının terk edilmesi gerektiğini vurguluyor. Dr. Irwin ve Dr. Jeffrey-Thomas, idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvaleti kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, mesane sağlığını korumak için pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapılmasını ve yeterli sıvı alımına dikkat edilmesini öneriyor. Ayrıca, hijyen kurallarına uymak da idrar yolu enfeksiyonlarını önlemede önemli bir role sahip.

Related Posts

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir