Datça Turfanda Patates Hasadı Başladı, Ürünler Ülke Geneline Dağıtılıyor
Sabahın erken saatlerinde tarlalara gelen üreticiler, traktörlerle hasat ettikleri patatesleri topraktan temizleyip selelere taşıyor. Bu ürünler daha sonra ülkenin çeşitli bölgelerine gönderiliyor.
Patates üreticisi Hasan Harıpcı, Türkiye’nin ilk turfanda patatesinin Datça’da yetiştirildiğini belirtti.
Deniz kıyısında 25 dönüm alanda patates yetiştirdiklerini söyleyen Harıpcı, bu yılki mahsulden oldukça memnun olduklarını dile getirerek, “Dönüm başına 4-5 ton ürün almayı planlıyoruz. Günlük olarak yaklaşık üç araç Denizli ve İzmir’deki pazarlara ürün gönderiyoruz. Hasat çalışmalarımız mayıs sonuna kadar sürecek.” şeklinde konuştu.
İzmir’e patates almak için gelen toptancı İsmail Güler de Datça’da hasat edilen turfanda patatesleri alıp İzmir’e götürdüklerini ve burada satışa sunduklarını belirtti.
Datça’da toplamda yaklaşık 2 bin dönümlük alanda patates üretimi gerçekleştiriliyor.