İlişkilerde Bedenin Gizli Dili: Karşındakinin Sana İlgi Duyduğunu Gösteren 10 Şifreli İşaret

Gidip hoşlandığın kişiye açılmak, belki de dünyanın en zor işi… Peki, ya beden dilinden faydalanmaya ve hoşlandığın kişinin sana karşı ne hissettiğini kelimelere ihtiyaç duymadan öğrenmeye ne dersin?

O zaman haydi içeriğe! 

1. Birinin gözlerine bakarak onun hakkında çok şey söyleyebilirsin.

Gözlerinizin içine bakan veya normalden biraz daha uzun süre göz teması kuran biri ilgi gösteriyor olabilir. Gözlerini birden fazla yakalarsanız dikkat edin. Gözlerinizi kilitlediğinizde gülümseyebilir veya ‘yakalanmaktan’ hoşlandıklarını belirtebilirler. ?

2. Kol ve bacak hareketlerini iyi kontrol et.

Kollarını kavuşturmuş ve senden uzaktaysa, ilgilenmeyebilir. Ancak, sana yakınsa, bacaklarını ve kollarını kavuşturmamışsa ve kalçaları sana dönükse, bu daha umut vericidir.

3. Sana doğru eğilip eğilmediğine veya hareket edip etmediğine dikkat et.

Konuştuğunuz kişi eğilip dikkatle dinliyorsa, bu iyi bir işarettir. Senin olduğun yöne doğru eğilmesi, seni dinlemesine ve sana yaklaşmasına yardımcı olur.

4. Sana daha yakın yürüyüp yürümediğine dikkat et.

Sana ilgi duyuyorsa mutlaka sana yakın yürür.

5. Seninle tesadüfen el teması kurup kurmadığını gözlemle.

Sonuçta sana karşı bir şey hissediyorsa illaki bir temas kurmaya çalışacaktır. ?

6. Seni taklit edip etmediğini gözlemle.

Bir araştırmaya göre; ‘Sizinle daha derin bir düzeyde bağlantılılar, bu da vücut dillerinin sizinkiyle uyumlu olduğu anlamına geliyor’ diyor. ‘Yani, ne zaman kendinizi alnınıza dokunurken veya içerken bulsanız, onlar da farkında olmadan aynısını yapacaklar. Bu, vücutlarının uyum içinde olduğunuzu size bildirme yolu.’

7. Eğer bir erkek seninle konuşurken ayak parmakları birbirine dönükse, bu fiziksel reaksiyonlarına pek güvenmediğini gösterir!

Bu şifreli işareti çözümlememek için ayaklara bakmaktan rahatsız olmamanız şart. Yoksa işiniz biraz zor.

8. Bir kadın seninle konuşurken parmaklarını istemsizce (ki bazen bile isteye yapılır) saçları arasında gezdiriyorsa muhtemelen senin dikkatini çekmeye çalışıyordur.

Hatta bunu yaparken de tatlı tatlı gülümsüyorsa hayırlı olsun! Ama tabii kadının sadece kafası kaşınıyor da olabilir… Artık o sizin farkındalığınıza kalmış!

9. Göz bebeklerinde bir büyüme varsa şayet hayırlı olsun!

Araştırmalara göre, baktığımız şey dikkatimizi çektiğinde, bize heyecan verdiğinde gözbebeğimiz genişliyor. Dolayısıyla, sana bakarken sevdiğin kişinin göz bebeklerinde büyüme görüyorsan, bu durum sevginin karşılıksız olmadığının alameti.

10. Kol hareketlerini iyi takip et.

Eğer bir kadın bir erkekle konuşurken kollarını göğsünde bağlı halde tutuyorsa, hele bir de ayak tabanını karşısındaki kişiye doğru kaldırıyorsa durumun pek parlak olmadığı açıkça söylenebilir. Hoşlandığın kadının kolları açıksa ve hatta konuşurken, gülerken eline ve omzuna hafifçe dokunuyorsa kendi masalını yazmanın vakti geldi demektir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x